Bra Solskydd

Vilket solskydd passar dig bäst?

Beroende på hur dina fönster ser ut, i vilka väderstreck de är och hur fasaden ser ut, kan olika solskydd vara bäst för dig. Därför går vi igenom några olika solskydd för fönster och beroende på hur din villa ligger, är det olika solskydd som passar bäst för olika fönster. När du funderar, gå gärna runt i olika villakvarter och kika på hur andra har gjort. Ofta får man inspiration genom att titta på andras villor.

Jalusier som går på skena

Har du fönster, till exempel mot väst och har en kvällssol som ligger på dina fönster och bländar er som är inne, kan man skaffa sig jalusier som går på skenor. Dem kan du dra för så lite eller mycket som du vill. Dessa jalusier är bra just om man inte vill ha helt fördragna solskydd, utan vill kunna se ut genom fönstret antingen upptill eller nertill på fönster.

Gardiner som du kan dra för

Vill du hellre ha helt fördraget framför fönstret är gardiner det bästa tänkbara. Du kanske vill mörklägga för att kunna se filmen riktigt bra på TV-skärmen, eller få det mörkt inomhus en stund. Har man ljusa och tunna gardiner, som man ser genom, kan man dra för dem och få insynsskydd på så sätt.

Persienner som är snygga

Ett annat sätt att mörklägga inomhus är att dra för persiennerna. Just persienner är något som effektivt mörklägger dina fönster och som skyddar mot insyn. Har du mörka eller ljusa persienner får du det mörkt, alternativt ljust i ditt rum när persiennerna är fördragna. Du vet väl att det finns snygga persienner med snygga mönster och som är perforerade och bildar snygga mönster inne i rummet när solen lyser på fönstren.

Rullgardin som är enkla fälla upp

I barnen rum är det oftast lättast att ha enkla rullgardiner som man bara med en enkel knuff med handen får att åka upp eller så drar man ner den. Det finns ju ljusa rullgardiner med aluminium som mörklägger lagom till ljusa sommarnätter då det är svårt för barnen att somna när det är så ljust ute.

Markiser som du kan fälla ner

Har man fönster, till exempel på övervåningen eller högt i huset där solen ofta ligger på och värmer upp rummen, är markiser de allra bästa som håller rummen svala. På nedre botten passar markiser och gör fasaden snygg. De gör nästan vilken koja som helst till finaste slottet. Markiserna andas lyx, och ramar in fönster som blir otroligt snygga med markiser. Läs mer om markiser som du kan skaffa i Sollentuna: http://www.markisersollentuna.se.

12 Nov 2018