Bra Solskydd

Bäst solskydd för takfönster

Det finns en extrem potential och uppsida i att ha ett- eller flertalet takfönster i sitt hem. Man får ett bra ljusinsläpp, man får mer rymd genom att lura ögat och man ger hemmet lite mer lyx. Kort och gott, ett takfönster tillför väldigt mycket.

Men, som vid alla andra fönster så handlar det om en delikat avvägning mellan där man vill ha ljus och där man behöver skugga och då det kommer till ett takfönster så blir det lite mer speciellt att välja solskydd sett till placeringen.

I vissa fall så kommer man kanske, av naturliga skäl, inte åt sitt takfönster; något som gör solskydd svårhanterat på daglig basis – dra tillbaka solskyddet på morgonen och dra för under natten – samt även sett till själva installationen. Vad göra? Jo, det finns primärt två stycken solskydd som vi rekommenderar och valet ska baseras lite på vilket rum man befinner sig i.

Kom ihåg här att båda dessa solskydd går att få med fjärrstyrning; något som sätter problematiken att nå ett högt placerat takfönster ur spel. Vi börjar med det första rummet:

Takfönster i sovrummet – rullgardin. I ett sovrum så måste man ha det mörkt och man måste kunna ha en möjlighet till svalka – särskilt under sommaren. Har man ett takfönster i sitt sovrum så är en rullgardin det bästa valet enligt oss. Den stänger ute det värmen om man är i behov av det, den tar helt bort ljuset vid kvällen och dessutom så går en rullgardin idag att välja i extremt många färger – till och med mönster – och är således i och med detta lätta att matcha mot övriga rummets inredning.

Välj plisseer i övriga rum

Vid övriga takfönster belägna i andra rum än sovrummet – där behovet av total mörkläggning sällan behövs – så rekommenderar vi plisseer. Plisseer – eller plisséegardiner – har en härligt förmåga att tillåta visst ljusinsläpp och det rä idag extremt sofistikerade sett till manövring.

Idag – tack vare teknologin – så kan du förinställa dina plisseer efter specifika klockslag; då solen står som högts så åker din plisséegardin igen och ger dig skugga, vid en lägre stående sol så öppnad gardinen i fråga upp sig och skänker mer ljus till din bostad.

Allt går att styra via en fjärrkontroll och plisseer finns i väldigt många färger och går att skräddarsy efter de flesta takfönster. Ett bra val som verkligen hjälper dig att maximera effekten och upplevelsen av dina takfönster