Bra Solskydd

Vilka jobb finns det i Haninge?

Haninge, en kommun strax söder om Stockholm, är rent storleksmässigt att jämföra med en större svensk stad med sina nästan 90 000 invånare. Samtidigt som folkmängden är relativt hög, är ytan ganska liten. Det här gör att många butiker och företag finns inom ett koncentrerat område. När så mycket service och tjänster finns på en liten yta kommer också jobben. 

Haninge bjuder på en varierad arbetsmarknad – här kan man jobba med allt från markiser och lager, till IT och support. För att få ett intryck av vad som erbjuds tas intryck från stora platsbanker och vilka annonser som ligger ute för tillfället. 

Jobb med markiser

I Haninge finns flera annonser där jobb med markiser ingår. Till exempel finns en franchisekedja som letar efter drivna personer som vill öppna en butik inom just markiser och annat som har med solskydd att göra. Det som eftersöks är någon som gärna har erfarenhet med markiser och solskydd sedan tidigare, är praktiskt lagd, har god social kompetens och erfarenhet av grundläggande ekonomi samt administration. 

Vidare söker ett annat företag någon som är ”allmänhändig” och bland annat kan montera markiser och persienner. Det som eftersöks är någon som är driftig och har ett starkt intresse samt erfarenhet av montering. Läs mer om hur man kan arbeta med markiser i Haninge på: markiserhaninge.se.

Lagerarbetare

I Haninge finns flera företag som söker lagerarbetare. De flesta ställer som krav att man ska arbetat inom lager tidigare och att man har erfarenhet av att köra truck. Flera poängterar att det är viktigt att man har god fysik och i allmänhet tar hand om sig själv och sin hälsa. 

Exakt vilka arbetsuppgifter den nyanställde ska få göra varierar naturligtvis mellan olika arbetsgivare. Till exempel kan det, förutom truckkörning, förekomma administrativa uppgifter, emballering och containerlastning. 

Lärare

Det finns flera annonser i skrivande stund där lärare eftersöks. Det är allt ifrån förskolelärare och grundskollärare till gymnasielärare som efterfrågas. Bland rekryterare märks inte enbart skolor, utan i hög grad bemanningsföretag som, på uppdrag av skolorna, är på jakt efter lärare. 

I flera av annonserna märks nyckelord som ”kompetent” och ”stabil”. De lägger stor vikt vid den sökandes personliga egenskaper, att det finns ett pedagogiskt ledarskap och att man har lätt för att skapa relationer.

Vad gäller kvalifikationer eftersöks någon med lärarlegitimation eller lärarbehörighet i annonserna. En av arbetsgivarna skriver att den sökande ska ha ett ”flexibelt och öppet förhållningssätt” samt ett ”starkt intresse för elevers utveckling”. 

Som nämnt ovan är det flera arbetsgivare som söker dessa kompetenser. Den som vill jobba som lärare, lagerarbetare eller med markiser i Haninge bör inte ha några större problem att hitta jobb. 

19 Jun 2018