Bra Solskydd

Tänk på bilen när du skaffar solskydd

Det är viktigt med solskydd nu när det blir en varm sommar. Och även om sommaren kanske inte är så varm som vi kanske önskar oss så behöver vi ändå skydd mot solens skadliga strålar. Här tänker vi på skadliga UV-strålar som vi alla behöver skyddas från. Tänk på bilen när du skaffar dig bra solskydd. Det är lika viktigt som att skaffa solskydd till bostaden, om inte viktigare. När du kör bil, riskerar du både din egen och dina medpassagerars hälsa och väl och ve om du inte har riktigt bra solfilm som skyddar dig när du kör bilen. Solfilm till bilens rutor blir då en riktig livräddare.

Många tror solfilm gör rutorna mörka

Det finns alla slags solfilmer till bilarna numera. Du kan välja mellan att antingen ha helt osynlig solfilm som bara skyddar mot solens skadliga UV-strålar, till helt mörka som gör rutorna nästan helt svarta och som samtidigt skyddar mot insyn, och så alla nyanser där emellan. På så sätt kan du få det slags solskydd som du önskar till din bil. Dessutom skyddar solfilmen från att det blir för hett inne i bilen, så vill du skydda småbarn, husdjur eller de vuxna i bilen mot hettan som det kan bli inne i en bil som står parkerad utomhus. Det är endast i garage som bilen kan förbli sval under varma soldagar. Det hjälper inte att bilen står i skugga under så varma soldagar för att man ska kunna lämna småbarn eller husdjur i bilen. Värmen stiger oböhörligt i bilen i alla fall. Då är det bra riktigt bra solfilm som gör att det inte blir för varmt i bilen.

Montera solfilm eller ha bilen i verkstad

Vad är bäst, att antingen själv montera solfilmen på bilens rutor, eller köra med den till en verkstad och låta mekanikerna fästa solfilmen inuti bilens fönster? Det där är en smaksak. Är man van vid att hantera solfilmer och annan plast med lim på insidan så kan man mycket väl göra det själv. Då börjar man upptill på bilens fönster och rullar sakta ner solfilmen medan man ser till så att solfilmen limmas fast på rutan och inte bildar veck eller skrynkla på rutan. Är man inte så van vid att göra det själv och känner sig osäker är det bäst att låta en erfaren mekaniker lägga på solfilmen på rutorna. Det kan vara svårt när det är så stora bilrutor som det är på fram- och bakrutan. Då behöver man vara minst två som monterar den, om man ska göra det själv. En erfaren mekaniker gör det själv och på mindre än en kvart. Läs mer här.

30 May 2019