Bra Solskydd

Smarta lösningar för dina fönster

Skillnaden mellan en ombonad och mysig miljö är oftast gardiner. Utan gardiner kan det bli kallt. Det gardiner gör är att mjuka upp ljuset från fönstret och strila det fint genom rummet.

Men det är inte bara för ljusets skull gardiner är viktiga. Det är också som insynsskydd, som mörkläggning. Många har persienner istället och de fyller de funktionerna, men det finns alternativ till det. Plisségardiner kan man anpassa till sina fönster precis som man vill och fungerar som ett alternativ till persienner. Köp måttbeställda gardiner till dina fönster. Det finns modeller som dras uppifrån och ner eller nerifrån och upp, eller både och. Helt beroende på hur dina behov ser ut. Vill du fästa gardinen på väggen? På själva fönstret? Mät upp höjd och bredd, upptill och nertill, för säkerhets skull, och skicka in dina mått. Sen är det bara att enkelt montera upp din gardin.

Flexibel lösning

Det finns många fönstermodeller och en del kan vara lite kluriga att sätta in persienner i. Plisségardiner finns för asymmetriska fönster. Till exempel till skråfönster eller trekantiga fönster. Flexibiliteten att kunna dra gardinerna nerifrån och upp och därmed skapa insynsskydd på nedre delen av fönstret samtidigt som man släpper in ljuset uppifrån är en annan fördel med plisségardiner kontra persienner, till exempel i uterum. Det finns stor frihet att skapa sina alldeles personliga gardiner i fråga om färg och storlek. Är det mörkläggning man vill åt, kan man välja en mer opak och mörkare gardin som effektivt stänger ute sommarljuset på natten. Vill man bara ha lite insynsskydd kan man ha en ganska transparent och ljus färg som också släpper igenom en del ljus.

Kombinera efter just dina behov

Om man redan har traditionella gardiner till sina fönster, kan man komplettera med plisségardiner för att få optimal flexibilitet. De traditionella gardinerna kanske hänger där mest för att rama in fönstret och ger kanske inte det insynsskydd man vill. Eller så mörklägger de inte i den utsträckning man har behov för. Och ibland behöver man bådadera. Mät upp storlek och välj färg och material och beställ, det kommer att göra hela ditt hem mer funktionellt och anpassat för dina behov. Färgerna och tygerna är många så det kan snarare blir svårt att välja än att det inte finns det du vill ha. Kombinera ton i ton eller med skarpa kontraster, det är helt och hållet din lust och smak som styr. Valet är ditt!

5 Aug 2020