Bra Solskydd

Skaffa "tak" över altanen

Markiser är egentligen de enda slags solskydd som är kompletta. Dem kan du dra över din altan eller balkong precis som du önskar. De håller hela fönstret och altanen skuggiga och svala. Och de håller inte altanerna bara svala under sommarmånaderna, på hösten håller de altanen varm, om man installerar infraröd värme, eller har någon värmekälla på altanen. Då kan du sitta många höstkvällar utomhus och slipper frysa. Numera ser vi olika slags markiser på marknaden som är utformade så att du kan välja själv hur du vill använda den. Har du bara en markis över altanen har du ett hemtrevligt ställe som du kan bjuda in familj, släkt och vänner att vistas och umgås med dig i framtiden.

Sidomarkiser

Numera finns det sidomarkiser som du monterar vid sidan av altanen. När du sedan drar ut den, har du ett effektivt vindskydd. När du inte vill ha det längre, kan du dra in den i sin kassett igen och du slipper förvara vindskyddet som ofta tar stor plats. Vindskyddet gör så att du slipper den kalla nordvinden och med hjälp av vindskyddet kan du sitta utomhus under längre tid in på höstarna. Vi behöver ju ofta skydd för att kunna förlänga utomhusvistelserna i vår kalla Nord. Att skaffa en sidomarkis är det bästa skyddet mot den kalla vinden.

Takmarkiser

En takmarkis, kan du till exempel skaffa till pergola. Har du skaffat en fin pergola till din trädgård, där du kan låta kklängerväxter och allehanda fina blommor pryda den, blir den ett mysigt uteställe där du kan hänga upp din hängmatta, placera matbord och stolar under, om du vill kunna sitta i trädgården, omgärdad av pergolan. Om du då sätter på en takmarkis på pergolan får du ett jättefint ställe där du kan sitta ute och njuta av sommaren.

Fönster markiser

De vanligaste markiserna är fönstermarkiser, som vi nog alla har sett på restaurang- och hotellfönster. De markiserna är ju sådana markiser som samtidigt förhöjer utseendet på fasaden. De förvandlar bogstavligt talat vilken koja som helst till ett riktigt slott. Här kan man förhöja fasaden med hjälp av val av färger och former på markiserna. Om du bor i Stockholm och letar efter snygga markiser kan du alltid börja med att googla "markiser Stockholm" så du hittar till en bra markishandlare. Där lär du få adresser till flera och det är bara att besöka någon av dem. Låt dig sedan inspieraras till en fin fasad i sommar.

27 Jul 2019