Bra Solskydd

Skaffa fönster som skyddar mot skadliga strålar

Det har hänt en hel del på området när det kommer till att byta fönster. Dels har fönster och storleken på fönster blivit allt viktigare. Vi bygger inte så sällan nya hus med hela glasfasader. Våra fönsterglas har blivit säkrare och går inte sönder på samma sätt som de gjrode för 40 år sedan. Vi adderar nya material till våra fönster som skyddar glaset på annat sätt än förut. Därför har vi både säkrare fönster än förut och fler olika funktioner som man vill ha till sina nya fönster. Vi har också insett att solens strålar inte bara är till nytta för oss. Vi har blivit alltmer medvetna om nackdelarna med solstrålarna. Dagsljuset vill vi gärna ha in, liksom värmen som kan ackumuleras genom våra fönster. Men helst vill vi behålla inomhusvärmen under kalla vinterdagar. Det har gjrot att fönstertillverkarna har fabricerat nya fönster med olika funktioner.

Skaffa fönster med lågt U-värde

Vad är U-värde? Och vad har det med fönster att göra? Ju lägre ett fönsters U-värde är, desto mindre del värme släpper fönstret ut. Det mest energieffektiva fönstret har ett U-värde på 1,0 Watt per kvadratmeter, om det är så att man har direktverkande el i huset. Här är det fönstrets förmåga att isolera mot kyla och behålla inomhusvärmen inne. Det är inte bara isoleringen mellan fönsterglas och resten av fönstret, utan även mellan karm och båge.

Skaffa elektrokroma fönster med solskydd

Här är vi ute efter fönster som i sig självt skyddar mot skadliga solstrålar. Efter år av forskning finns det numera sådana fönster. Det är fönster som kan eliminera 90 procent av värmeinstrålningen. Det  blir samma effekt som om man satte på sig solglasögon. Fönster som skyddar mot solstrålarna kallas elektrokroma fönster. När en svag spänning läggs över fönstret tonas de och förvandlas. Eftersom fönstret skyddar mot solstrålarna behöver man inte kyla ner inomhusvärmen. Man behöver inte längre slösa energi på nedkylning med aircondition. Detta bör bilarna installera för en mer behaglig inomhusluft i bilen.

Man lägger två ledande skikt mellan en katod av volframoxid och en anod av nickeloxid och en jonledande elektrolyt mellan dem. När en svag spänning läggs över materialet förändras ljusarborberande förmåga i oxidlagren och filmen ändrar färg. Välj ett företag som har de senaste nyheterna när det kommer till fönsterval. Du kan även välja en fönstertillverkare som har bakat in monteringen av de nya fönster som du önskar dig. Då kan du få ner priset för fönster med en tredjedel eftersom det är vad du får dra av med ROT-avdraget.

12 Jun 2018