Bra Solskydd

Markiser fungerar utmärkt i Stockholm

En seglivad myt gällande markiser är att de inte fungerar i Sverige och att de redan efter något år tappar sin funktionalitet, sin form och att de dessutom går sönder väldigt lätt. Lägg därtill att denna myt även säger att markiser är dyra och svåra att installera och det blir ytterligare skäl till varför folk i dagsläget avstår från att köpa dessa som solskydd till sina hus. Något som är helt galet då detta inte stämmer; åtminstone inte om man ser hur dagens markiser ser ut.

Tidigare så gjordes markiser mer för att klara av det varmare klimat man har vid Medelhavet och de anpassades således inte efter vårt – något karga – nordiska klimat – så långt får vi alltså ge skeptikerna rätt. Det som dock har hänt är att man under senare år även haft Norden och Sverige i åtanke då man tillverkar markiser och om man i dagsläget köper sådana till ett hus i exempelvis Stockholm så kommer man inte ha några som helst problem med att få dessa att hålla och fungera över väldigt lång tid framöver.

Dessutom – och detta är viktigt! – så är markiser i dagsläget också ett väldigt prisvärt alternativ som går att anpassa helt efter huset övriga exteriör. Priserna för markiser har nämligen sjunkit ganska rejält under senare år och då man dessutom har börjat experimentera både med färger, former och mönster så är detta ytterligare skäl till varför man bör överväga markiser som solskydd till sitt hus. Har du exempelvis ett hus i Stockholm som är rött till färgen så kan du med lätthet hitta markiser som passar detta; både sett till färg och form.

Markiser ger ett lyxigare intryck

Förr om åren kanske du var tvungen att välja vita markiser som efter tid både blev gula av solen och smutsiga av andra yttre omständigheter; numera står dock ditt val mellan de flesta färger du kan tänka dig, de flesta storlekar och om du av någon anledningen vill ha något mönster – randigt – så finns det även markiser som erbjuder detta. Det är bara att besöka något solskyddsföretags hemsida för att se hur stort dagens utbud är.

Det är alltså dags att slå hål på myten om markiser och att de inte passar för oss i Sverige; numera är det ett bra, prisvärt och framförallt ett snyggt alternativ för att skydda hus och människor mot solen.

Att markiser är betydligt snyggare än exempelvis persienner råder det inga som helt tvivel om; markiser ger nämligen hus ett lyxigt och mer intressant intryck och karaktär. Det var liksom ingen slump att man använda sådana vid Versailles, eller hur?

1 Jun 2017