Bra Solskydd

Har du svårt att välja markiser?

Markiser kommer med en rad olika fördelar, både praktiska och estetiska. De skyddar mot väder och vind, samtidigt som de kan liva upp nästan vilket hus som helst. Om man som husägare inte har markiser, är det inte osannolikt att man går i tankarna om att köpa in ett par.

Själva valet kan dock vara svårt. Har man svårt att välja markiser finns det ett antal faktorer man kan dela in köpet i, bryta ner dem och på så vis ta hänsyn till de små detaljerna. Det är först när man har tillräcklig kännedom om markiser överlag som man kan göra ett köp baserat på ens egna behov och förutsättningar.

Kvaliteten

Att investera i högt kvalitativa markiser kan rekommenderas. Här råder i hög grad en gammal sanning som menar att det faktiskt blir billigare i längden att köpa kvalitativa produkter till ett högre inköpspris. På så vis slipper du ju köpa nya när det gamla, och inte särskilt hållbara, går sönder.

Något som definierar kvaliteten i hög grad är duken. Om duken inte har en tillräckligt bra skyddande beläggning finns en risk att dina markiser inte håller särskilt länge. Det är inte bara funktionaliteten som påverkas av att den skyddande beläggningen förstörs, det kan även få dina markiser att se taffliga och gamla ut. Investerar du dock i ett par högt kvalitativa markiser kan du räkna med att de håller i många, många år.

Dukmaterial

Ett vanligt och tåligt material för duken är akryl, som generellt sett ger duken ett långt liv. Tack vare en impregnering bleks duken inte av solen, samtidigt som den skyddas mot smuts och fukt. Ett annat material man kan stöta på är polyester, som visserligen är billigare initialt, men som inte kan förväntas hålla lika läng3 som akryl.

Motoriserade markiser?

Att ha motoriserade markiser kan göra livet mycket bekvämare. Främst är det för att man slipper det tunga jobbet det kan innebära att veva in och ut en hel terrassmarkis, vilket kan bli frustrerande i längden. Med tanke på att svensk sommar är ganska ombytlig, blir det sannolikt ett jobb som behöver göras ofta.

En annan fördel med motoriserade markiser är att de fälls in på ett hållbart sätt, vilket bidrar till att öka dukens livslängd. Den kommer inte att öka enbart på grund av detta, men i kombination med lite underhåll gör det gott för duken.

Var behövs dem?

Om det är svårt att välja markiser, är en bra idé att först se över var du verkligen behöver dem. De flesta väljer att ha dem på husets fönster, men något som är väldigt populärt är att skaffa en till altanen. Det här ger uteplatsen en ombonad känsla, samtidigt som du på ett effektivt sätt skyddas mot väder och vind. Att fundera på var du ska ha dem kan vara bra för att komma igång. Ska du bara ha markiser till altanen, till dina fönster eller båda? Om det tar stopp helt kan det vara läge att uppsöka en markisbutik för att få tips och råd. Läs mer på http://www.markiserhägersten.se/

 

16 Jun 2017