Bra Solskydd

Håll dig sval med bra solskydd

När sommaren kommer och man är ute i solen så är det viktigt att skydda sin hud. Med ett bra solskydd så minskar du risken för brännskador och hudcancer men kan ändå njuta av det fina vädret.

Det är lätt att lockas av en brunbränd sommarkropp; i dagens samhälle är det vår bild av en fräsch person med ett starkt välmående och ett gott humör. En brunbränd person tycks ofta glad, och det är klart - en glad person är ju utomhus mycket och då blir man brun. Looken har blivit ett skönhetsideal som många jagar. På sommaren flockas vi till stränderna så fort solen tittar fram. Vi solbadar flitigt för att nå den där bruna kroppen. Många blir bruna utan komplikationer, men många bränner också sönder sin kropp och ytterligare en grupp drabbas faktiskt av hudcancer. Därför är det så oerhört viktigt att skydda sig med ett bra solskydd.

Solskydd förebygger hudcancer

Enligt Cancerfonden är hudcancer den näst vanligaste formen av cancer bland män och kvinnor i Sverige. Sjukdomen är till viss del ärftlig, men solens ultravioletta strålar ökar också risken för att drabbas. Av den anledningen är det mycket viktigt att skydda sig när man är ute i solen. Man kan ta till olika typer av solskydd, såsom solkräm eller speciella kläder.

En annan typ av solskydd är det som vi kan sätta upp i anslutning till vår bostad; till exempel markiser, rullgardiner och persienner. Då kan du skydda dig när du sitter på din uteplats, och genom att rulla ner en terassmarkis skapar du dig i princip ett uterum. Du håller dessutom dina rum inomhus svala och sköna!

Sval och skön skugga

Ibland slår den extrema hettan till även i Sverige. När temperaturen stiger till grader vi inte är vana vid att uppleva så kan det kännas nästan outhärdligt. Det går inte att sova på grund av att det är så varmt och det finns ingenstans att fly från värmen. Det är dock inte helt sant. Med solskydd kan du hålla dig i skuggan där det är svalt och behagligt. Med hjälp av ordentliga mörkläggningsgardiner kan du dessutom totalt mörklägga ditt sovrum. Detta skyddar också från värmen. Låt rullgardinerna vara nedrullade när solen ligger på. På så vis hindrar du värmen från att ta sig in i rummet genom fönstret och du får ett lite svalare sovrum. Det finns solskydd för alla olika preferenser!

2 Jul 2020