Bra Solskydd

Det vinner du på inglasat vindskydd

Driver du egen restaurang, café eller ett litet mathak? Då kanske du av erfarenhet har märkt att så snart du har placerat ut några bord och stolar har du snabbt fått fler matgäster än innan? De flesta av oss vill sitta ute och inta det vi nu ska inta på en restaurang eller café när vädret så tillåter. Men det är ju inte alla gånger vädret ”tillåter” det , trots att kalendern säger så. Även om SMHI lovar sol, blir det regn. Ska man som restaurang- eller caféägare endast kunna ha uteservering när vädret ”tillåter” det blir det en mycket kort säsong, kanske bara två månader som högst. Skaffar man ett vindskydd är chanserna större att förlänga den säsongen.

Populärt med mysiga uteserveringar

De flesta som sitter utomhus vill kunna följa de människor som går förbi. Kanske man väntar på någon och vill ha uppsikt över dem som kommer och går? Kanske man vill spana in dem som rör sig förbi restaurangen eller caféet? Har man ett högt vindskydd kan de som sitter innanför lätt känna sig isolerade, vilket inte är någon särskilt angenäm upplevelse. Väljer du vindskydd som av glas undviker du att dina gäster känner sig isolerade. Ett vindskydd av glas tillåter solen och ljuset komma in på uteserveringen.

Väljer du att glasa in din uteservering får du

1. Snyggare uteservering

En vindskydd på uteservering bör vara så att gästerna och förbipasserande kan se genom det. Du kan även måla på glas. Färgerna gör att avgränsningen syns bättre. Det blir vackert och ger ett bättre solskydd om du målar vindskyddet.

2. Mer skydd för dem som sitter på uteserveringen

Den svenska våren och sommaren är inget att lita på. Väder och vind kan skifta snabbt. Har man bara ett vindskydd kan fler sitta utomhus och sitta längre. Och alla som driver en restaurang vet att gäster som sitter länge, beställer mer va både mat och dryck. Samt att fler gäster som sitter vid dina bord gör att ännu fler dras till din restaurang. Så du vill ha gäster som sitter länge vid dina bord och stolar.

Här hittar du bra sol- och vindskydd

Förmodligen vill du inte bara ha vindskydd mot vinden, du vill väl ha säkra skydd, osm inte går sönder den närmaste tiden och som håller för stökiga gäster som kanske har blivit lite rund under fötterna. Vad är säkrare än vindskydd som levereras av ett säkerhetsföretag och som arbetar med detta på daglig basis? Det är ju inte bara förfriskade gäster som vindskydden ska tåla, även den svenska sommaren. Då gäller det att vindskydden klarar av vädret.

Vill man ha ljusgenomsläppliga vindskydd kan man välja glas med frostad yta, eller en mönstrad folie. Man kan även välje textila vindskydd. Då är det vindskydd som inte står lika bra mot vind och väder, och som bör tas in när vädret slår om från sol till regn. Att ha vindskydd av textil innebärger en mysigare känsla och kanske ska var låga så att gästerna kan titta ut över kanten.

4 May 2018