Bra Solskydd

Det senaste inom persienner i Stockholm

Nästa gång ni ska inreda ett rum på nytt bör ni definitivt ta en titt på det senaste inom persienner i Stockholm och på andra större orter där utbudet är stort. Det finns massor med snyggt och spännande på marknaden idag som kan användas för att piffa upp ett rum och bör ses som en användbar inredningsdetalj, snarare än bara en praktisk lösning för att få skydd mot solen eller insynsskydd.

Persienner finns i fler material än bara plast, metall och trä. Det finns till exempel något som kallas för plisséienner som istället för separata lameller har tyg som är vikt i zick-zack. De monteras antingen nertill eller upptill i fönsterramen och kan skjutas till den position man vill för att antingen få insynsskydd eller ett lättare solskydd. Somliga kan man även skjuta från två håll och få en avgränsning mitt på fönstret om man vill.

Alternativ montering av persiennerna

Att montera persienner nedtill i fönstret istället för upptill är också smart i vissa fall när man bara vill skärma av en del av det. Fritt fram alltså att gå runt i pyjamasen hemma när grannarna bara kan se huvudet ändå!

Något som har fått ett nytt uppsving är också de vertikalt hängande vinklingsbara jalusier som var populära på 70-talet. Persienner på tvären helt enkelt. Men nu har de fått en fräschare look och finns i fler färger än bara beige.

Perforerade insynsskydd för snygga ljuseffekter

Persienner med perforerade lameller är en ny trend på marknaden. De ger fullständigt insynsskydd fortfarande, men kan också ge riktigt fina ljuseffekter inne i rummet när solen lyser in genom gliporna och avspeglar mönstret på golv och väggar innanför. Nackdelen med dem är att de kan ge ett lite sämre solskydd än persienner med solida lameller, men om man mest är ute efter insynsskyddet erbjuder de en trevlig lösning.

Att leka med ljuset kan göra stor skillnad för känslan i ett rum så ta med denna typ av lösningar när du gör din planering. Det är inte bara belysningen som kan ändra ljuset utan även gardiner, jalusier, de färger du väljer och så vidare. Glöm inte att du dessutom ökar värdet på din fastighet med nya persienner – framförallt i Stockholm där även de minsta detaljerna räknas.

Digitaltryck ger persiennen nytt liv

Digitaltryck ser vi överallt idag, på alla slags produkter. Självklart har persienntillverkarna kommit på att det kan användas även här. En persienn med en snygg bild av en sandstrand eller en solnedgång kan ta dig långt bort från ditt tråkiga rum och ge dig illusionen av att du befinner dig i ett fjärran land. De finns med en mängd olika motiv att välja på och till skillnad från till exempel fototapeter är de lätta att byta ut om man skulle vilja ändra på stilen i rummet.

Du som bor i Stockholmsområdet har tur för det finns massor av företag som säljer persienner i Stockholm som håller sig uppdaterade kring de senaste trenderna. Beställ de senaste katalogerna och botanisera i nyheterna så får du säkert massor med nya idéer till heminredningen.

7 Aug 2017