Bra Solskydd

Behöver du nya persienner i Stockholm?

Letar du efter nya persienner i Stockholm? Snart är det dags för att hänga upp de slags solskydd som vi gillar och som är en del av inredningen i våra hem. Behöver du persienner av aluminium, trä, plast eller tyg? Beroende på vilket material som du väljer, får du olika effekter och utseende på fönster.

Så vilka önskar du dig persienner med mönster, kan du få det, eller i valfri färg. Då kan du få det också. De tråkiga aluminiumpersiennerna i en tråkig ljusggrå färg är endast ett minna blott – om det inte är så att du önskar dig just det, förstås.

Persienner en del av inredningen

Ser du till att skaffa dig riktigt snygga persienner blir de en snygg inredningsdetalj. Då behöver du inga gardiner, utan det räcker med snygga persienner. Persiennerna är också de mest effektiva solskydd som du kan skaffa dig. Inget annat täcker för fönstret så bra som persienner. Särskilt om det är så att man har blommor som står i fönstret. Står de oskyddade på fönsterbrädan, blir de stekheta. De kan utsättas för över 50-60 grader Celsius om de inte får något skydd. Istället för blommande växter, får du stekta blommor. Och blommor och växter i allmänhet är det som ger oss livsviktigt syre. Vi är helt enkelt beroende av växterna.

Du kan få personlig persiennleverantör

Vill man, kan man få en personlig leverantör som kommer hem till dig och inspekterar fönster och ger dig råd och tips om hur man kan göra för att få det bästa solskyddet för just dina fönster. Du kan till exempel googla "persienner Stockholm" så får du tips av Googles sökmotor om var i Stockholm som du kan få bra persienner. Om du sedan tar kontakt med några av dem så kan du jämföra deras priser med varandra och ta reda på vilka tjänster som skiljer dem åt. När man pratar med några av deras säljare, märker man snabbt vilken inställning som de har mot sina kunder.

Välj persienner beroende på funktion

Man kan välja persienner som specifikt håller borta solens hetta. Väljer man till exempel vita persienner mot utsidan och mörka persienner mot insidan, behåller man svalkan inomhus. Passar till exempel bra i sovrum, där man ändå behöver behålla mörkret när man ska sova. Att välja vitt i sovrum är inte så bra när man ska sova. Vitt återreflekterar ju ljus och gör så att ljuset förmeras. Då kanske man hellre vill ha mindre ljus och svalka i sovrummet i stället.

7 Jan 2020